Günstige Flüge buchen – polivec.com

Keskuspankit pudottavat kultaa. Ostavatko he lopulta Bitcoinia? Iran sanoo kyllä!Iran ostaa bitcoinia

Siglinde, · Kategorien: Bitcoin

Ensimmäistä kertaa kymmenen vuoden aikana useat keskuspankit maailmanlaajuisesti ovat alkaneet myydä kultaa. Bloombergin raportin mukaan useat kullan tuottajamaat ovat hyödyntäneet hyödykkeen korkeita hintoja lieventääkseen pandemian vaikutuksia kansantalouteensa.

Kulta on nähnyt melkein ennätyksellisen hinnan viime viikkoina, ja tämä oli saanut keskuspankit aloittamaan pudottamaan kultaa tarjoukseksi hallita taloutta

Mutta puhutaan digitaalisesta kullasta, Bitcoinista, joka on selvinnyt monista markkinoiden vaihteluista ja osoittautunut suojaksi inflaatiota ja talouskriisiä vastaan.

Totta, keskuspankit eivät ole aina kannattaneet kryptovaluuttoja, etenkään Bitcoinia. Salausvaluutan käyttötapaukset ja arvo huomioon ottaen tulevaisuudessa ei kuitenkaan välttämättä ole liian kaukaa, ennen kuin keskuspankit ostavat bitcoinia varavarana.

Iran ottaa käyttöön Bitcoinin

Sanotaan, että muutos on ainoa vakio asia maailmassa, ja tämä väite on osoittautunut totta monissa tapauksissa. Tuoreessa raportissa Iranin viranomaiset ilmoittivat virallisesti, että Bitcoinia käytetään kansainvälisiin liiketoimiin.

Tämä liike on tehnyt Iranista ensimmäisenä maan maailmassa, joka käyttää Bitcoinia vaihtovälineenä. Iranin keskuspankki ostaa kaivostyöläisiltä laillisesti kaivetun Bitcoinin rahoittamaan tuontia muista maista.

Kryptovaluutat olivat maassa laittomia vuoteen 2019 saakka, jolloin se antoi asetuksen. Vaikka Iran ei ole enää kovin tiukka salausvaluutoissa, se ei myöskään ole liian lempeä heitä kohtaan. Yhdysvaltojen pakotteiden kanssa, jotka painostavat Iranin taloutta, on kuitenkin mahdotonta käyttää dollaria kansainvälisessä kaupassa.

Lisäksi maan fiat-valuutta on laskenut viimeisten kahden vuoden aikana. Iranin väittely pahensi COVID-19-pandemian aiheuttaman kriisin myötä.

Laillistamalla Bitcoinin louhinnan ja käytön maassa Iran ohittaa Yhdysvaltain pakotteen osallistumalla kansainvälisiin kauppoihin.

Iran on vain yksi esimerkki, jossa keskuspankit kääntyivät Bitcoiniin keskellä kansallista talouskriisiä. Päivien myötä monet muut keskuspankit maailmanlaajuisesti muuttavat kantaansa Bitcoiniin ja yleensä kryptovaluuttaan.

Jotkut ovat siirtyneet Bitcoinin tuomitsemisesta suoraan lainsäädäntönsä muuttamiseen kryptovaluuttojen käytön sallimiseksi. Esimerkiksi Sveitsi muutti äskettäin salausta koskevia lakejaan yleisen käyttöönoton edistämiseksi.

Iranin ollessa edelläkävijä on täysin mahdollista nähdä lisää keskuspankkeja ostavan Bitcoinia tulevaisuudessa.